Om oss

Bakgrunnen til Slagappen
I 2015 får 56-årige Karl Fredrik Nørstenæs problemer med å prate da han sitter alene på stamkafeen og nyter lunsj. Lite aner han at klokken allerede har begynt å tikke ned. I hodet til Karl Fredrik dør 2 millioner hjerneceller hvert minutt. Karl Fredrik har fått slag. Hvert minutt er nå viktigere enn noen gang tidligere i livet.

Heldigvis hadde Karl Fredrik folk som la merke til at han oppførte seg litt annerledes og fikk sendt ham av gårde til Volvat. Siden Volvat ikke behandler slag ble han hurtig sendt videre til Ullevål i Oslo hvor han ble innlagt for akutt behandling.

Selv om Volvat ble en unødvendig omvei så gikk det greit for Karl Fredrik, og han lever godt i dag, men årsaken var tilfeldigheter og flaks. Han brukte tiden etter slaget til å tenke gjennom mulige løsninger som gir mye bedre odds til andre i samme situasjon.

50 % av alle slagrammede mister taleevnen helt eller delvis. Mange blir forvirret og ofte delvis lammet. I en slik situasjon er det vanskelig eller umulig å ringe 113 hvis man er alene.

Løsningen til Karl Fredrik ble SlagAppen. En helt ny tjeneste i samarbeid med Falck Global Assistance og Landsforeningen For Slagrammede (LFS).

Se Karl Fredrik fortelle om slaget og hvordan SlagAppen ble til.

Trygghet
Vi ønsker å bidra til at du eller dine nærmeste får akutt medisinsk hjelp så fort som mulig. Alvorlige senskader fra slag fører ofte til sterk redusering av livskvalitet både for deg og dine nærmeste. Slag er også den tredje hyppigste dødsårsaken i Norge.

Vi har derfor høyt fokus på at SlagAppen skal gi:

  • Økt sikkerhet for deg i en akutt situasjon
  • Økt trygghet for dine pårørende
  • Økt livskvalitet med mindre frykt og utrygghet for dem som har opplevd slag

Kvalitet
Vi vil ha best mulig kvalitet i alle ledd. Vi har derfor valgt Falck Global Assistance som leverandør av nødsentral-tjenester. Falck har i over 100 år levert høy kvalitet på nødtjenester. Det har ført til at de i dag er en av verdens største leverandører i bransjen, og representert i 46 land.

Vi har brukt mye ressurser på kvalitetssikring og vi kjører tester kontinuerlig for å forsikre oss om at SlagAppen bidrar til at AMK kan gi deg akutt medisinsk hjelp innen kort tid hvis uhellet er ute. Vi er stolte av kvalitetsnivået til SlagAppen.

Vår misjon er å redde liv.

Kristian F. Nørstenæs
Daglig leder
Slag AS